JSME

POLOČASOVNÍCI

A vy?

CO JE POLOČAS

ŽIVOTA?

„ Je to období, kdy vás vesmír
vezme za ramena a řekne: Legrace končí,
použij dary, které ti byly dány“

~Brene Brown~
publicistka a profesorka Houstonské univerzity

Jsme na začátku druhé poloviny svého života a kariéry. Je nám čtyřicet/padesát plus. Dozráváme do věku mistrovství. Máme zkušenosti, energii a víme, co chceme a co nechceme. Nepotřebujeme lámat skály, být u všech projektů, týdně běhat maratón, pracovat 10 hodin denně…

Rozhodli jsme se vzít své znalosti, zkušenosti i čas a věnovat se více tomu, co nám dává smysl. Zároveň v sobě máme jistotu i pochybnosti. Jistotu, protože víme, kdo jsme a co umíme. Pochybnosti o tom, jak s tím vším naložíme.

„Postupně jsem dospěl k závěru,
že druhá polovina našich životů
by měla být ta lepší – prakticky
se může stát naší osobní renesancí.“

~Bob Buford~

Inspirující a odvážný Bob Buford přirovnal život k fotbalovému utkání a rozdělil ho na dvě poloviny. V první polovině zakládáme rodinu, budujeme kariéru a postupujeme po společenském žebříčku. Naší metou je úspěch. A pak náhle je první polovina za námi. Když zabodujete, už vás to tolik netěší, tak jako kdysi…

Láká nás něco jiného. Jen nevíme, co to je.

PROTOŽE

  • Potřebujeme oddychový čas.
  • Potřebujeme se na nějaký čas zastavit a jít „do šatny“
  • Potřebujeme zrekapitulovat, co se dělo v první půlce, vyběhnout do druhé půle a odehrát skvělý druhý poločas.
  • Změnily se strany hřiště a my si chceme zajistit dobré
    závěrečné skóre.

PRVNÍ
POLOČAS

Pokud jste podobní jako většina poločasovníků, pravděpodobně jste v první polovině života prosvištěli studiem, zamilovali se, vstoupili do manželství, zahájili kariéru, stoupali po profesním a společenském žebříčku a opatřili si kupu věcí na zpříjemnění této cesty. Možná jste utržili i pár ran. Odehráli jste si pernou první půli a máte pocit že vyhráváte.

ODDYCHOVÝ

ČAS

S čerstvým diplomem nebyl problém zvládat 12tihodinové pracovní dny a zastavovat se v kanceláři i o víkendech. Teď však toužíte po něčem víc než jen po úspěchu. Vyberte si svůj oddechový čas, zamiřte za postranní čáry a důkladně zvažte situaci. Nikdy totiž není pozdě na změnu herní strategie.

DRUHÝ

POLOČAS

Ve druhém poločase byste měli bezpečně znát své silné stránky a umět je uplatnit. Konce zápasu se nebojíte, ale chcete si zajistit dobré závěrečné skóre, chcete po sobě zanechat něco, oč vás nikdo nemůže připravit. Jestliže v první polovině zápasu šlo o snahu dosáhnout úspěchu, druhá půle je cestou za významem.

„ŽIVOTNÍ UTKÁNÍ SE VYHRÁVÁ NEBO ZTRÁCÍ VE DRUHÉ PŮLI, NIKOLI V TÉ PRVNÍ.“

ČASTÉ OTÁZKY OKOLO POLOČASU ŽIVOTA

ČASTÉ
OTÁZKY
OKOLO
POLOČASU
ŽIVOTA

JE POLOČAS SPOJEN S URČITÝM VĚKEM?

Jak název napovídá, poločas se děje okolo poloviny života. Nicméně rozpětí může být docela velké. Je možné říci, že věk zájemců o naše služby se pohybuje od 40 až do 60 let. Pokud si myslíte, že jste v poločasu nebo k němu směřujete, neváhejte nám položit otázky, které vás zajímají. Bez ohledu na svůj věk.

KDO JE TYPICKÝ „POLOČASOVNÍK“?

Většina jsou úspěšní lidé. Mnozí dosahují vrcholu kariéry a zároveň se jim
vrací otázka, která je nenechává v klidu: co je ještě přede mnou? Ocitli se na rozcestí, kde nejsou ukazatele směru. Tito lidé zjistili, že peníze a společenské postavení samy o sobě jim řešení neposkytnou. Hledají, co a jak jim pomůže najít další krok, který uspokojí neklid, který šeptá v jejich duši.

EXISTUJÍ SPECIFICKÉ SIGNÁLY PRO POLOČASOVNÍKY?

Celá záležitost kolem poločasu se může někomu jevit jako krize středního věku. Signály poločasu jsou rozmanité a individuální, nicméně vyvolávají podobný pocit, který je těžké nevnímat. Jako kamínek v botě, který je nepohodlný tak, že se musíte zastavit a něco s tím udělat. Pokud máte pocit, že jste v poločasu, zavolejte nebo napište, společně zjistíme, kde můžete začít.

Neváhejte se nás zeptat na další!

kontaktujte nás

tel: 724 227 788

tel:

724 227 788

e-mail:

diana.kotkova@polocasovnici.cz

e-mail: diana.kotkova@polocasovnici.cz

15 + 13 =